Bli hjälte i ditt eget äventyr

Välkommen till höstens workshop i muntligt berättande och uttryckande konst i Stockholm!

 

20 – 21 september 2014

En workshop för dig som vill utforska och gestalta din livsberättelse i sagans och mytens form. Vi kommer att arbeta i en blandform av konstnärliga uttryckssätt, som drama, bild, rörelse, röst, poesi och muntligt berättande. Inga förkunskaper behövs, allt som har med prestation att göra lägger vi åt sidan. Med inspiration från sagans och mytens rika bildvärld låter du din egen berättelse växa fram. I mötet mellan din egen och andras berättelser uppstår ofta överraskande och oväntade lösningar, resurser synliggörs och nya historier skapas.


Konstnärliga uttryck ingår som en naturlig del i livets olika faser. Konsten berör och blir bärare av de existentiella frågorna: liv – mål – mening – död. Teman som vi återfinner i sagor och myter, såväl som i våra egna liv.


Workshopen leds av Marika Nasiell och Charlotte Lewenhaupt. Vi är diplomerade uttryckande konstterapeuter och har 35 års erfarenhet av teater, rörelse, regi, koreografi, storytelling och pedagogik. Tillsammans förenar vi här våra mångåriga erfarenheter av skapande processer. 

 
Kursen är populär så både du som är ny och du som inte fick plats förra året, passa på att anmäla dig medan det fortfarande finns platser kvar!

 
Dela gärna till de du tror kan vara intresserade!  

 

Kostnad: 1300 kr
Tid: Lördag & söndag kl 10 – 17.
Plats: Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm  www.rummet.org

 

För anmälan och frågor

Charlotte tel 0725-518595 charlotte.lewenhaupt@hotmail.com
Marika tel 070-2077142 marika@nasiell.net

Styrelsemedlem i SRUK Riksförbundet för uttryckandekonst www.sruk.se samt ALBA Allians för Läkande Berättande www.sverigealba.blogspot.se

 

Sista anmälningsdag: 5 september, 2014

 

 

Röster från tidigare deltagare:

”Jag märkte att jag ”stupade in” i övningarna med en febril lust och engagemang! Kände mig som ett barn på nytt. Det kändes flödande och lustfullt att ledas från lyssnande av musik till eget fantiserande och sedan vidare till målande och skulpterande. Allt i workshopen kändes naturligt uppbyggt från trygghetsövningar i gruppen vidare till utvecklande av egna karaktärer och historier. Allt jag gjorde och skapade på kursen hängde till slut naturligt samman utan att jag hade tänkt en tanke.”
Nina

”Det vara bara så bra! Att helt förutsättningslöst följa er guidning in i nya äventyr, där man egentligen inte visste vart man skulle ta vägen. Jag personligen hade inget konkret förväntan om vart detta skulle leda, ville nog helst bara bort från mig själv och kände nog att det var precis det som hände, samtidigt som det ledde djupare in i mig själv. Övningarna var varierande, det var också så fint att de alla hörde ihop, var ett led i guidningen vidare. Vår presentations symbol, Eros och Psyke blev som upptakten inför det som sedan skulle bli våra egna äventyr.
Anna 

”Det här var en workshop som talade till mig. Dag ett var en dag då jag ”bara” kunde följa med i ett skeende som ni bägge ledare guidade mig in i. Ingenting var svårt. Det som kom till mig kom till mig med lätthet, även det som var känsligt och läbbigt. Blandningen av arbetssätt passade mig. Och att vi fick röra oss i rummet och i relation till varandra, gav energi och bidrog till min upplevelse av tillit till processen och trygghet för mig att våga gå in i mina egna upplevelser. Även fast jag var i en stor grupp så fick jag hela tiden behålla ett rum för mig själv.”
Lars